Resepti: Syksyinen Villisikapata

4.10.2022

Ainekset: 50 hengelle

712696  10 kg villisian lapaa (kuutioituna)

17518  3 kg Valmix  sipulikuutiota

5470  50 kpl valkosipulin kynttä (kevyesti murskattuna)

3482  50 kpl mustaa valkosipulin kynttä (pilkottuna pieneksi)

491000  500 g Negrini  Ndujaa (hienonnettuna)

2 l punaviiniä

234465  0,5 l Wiberg  Sherry Vinegrettia

800287  4 kg tomaattimurskaa

800162  1 l De Cecco  oliiviöljyä

4443  Deliverde  timjamia

196220  Wiberg  Himalajan suolaa

199074  Wiberg  mustapippuria rouhittuna

1.Kuullota sipuli ja Nduja runsaassa oliiviöljyssä isossa kattilassa. Lisää tomaattimurska, kevyesti murskatut
valkosipulin kynnet. Hauduta n. 1 h kunnes tomaatit kypsyneet. Anna jäähtyä hetken.

2. Kuumenna reilusti oliiviöljyä suurella lämmöllä ”kippi” pannussa tai padassa. Paista kuutioidut villisianlihat erissä ja paahda kaunis väri pintaan. Lisää kokonaiset timjamit ja jatka paahtamista. Kun lihan pinnassa on ruskistunut väri, lisää etikka ja punaviini. Anna nesteen hieman haihtua, keitä miedolla lämmöllä n. 20 min. Ota timjamin oksat pois ja siirrä kaikki GN vuokiin. Lisää musta valkosipuli joukkoon, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Lisää tomaattimurska lihojen joukkoon, sekoita ja laita kansi vuokaan. Laita uuniin 120 °C, anna hautua
n. 3 h, välillä sekoittaen ja maistaen.

Lisukkeina peruna- ja palsternakkasose (99746 & 801523) sekä paahdetut Valmix säräjuurekset (17572)
tryffelillä maustettuna (800852)

Nettisivut toteutti:
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram